Il segreto di Susanna

Susanna’s geheim

Ernanno Wolf-Ferrari (1876 – 1948)
Een opera van 1 uur, door jong operatalent

“Een charmante opera over passie, blinde verliefdheid en een groot gehem dat stiekem niet zo groot blijkt te zijn” Xander Straat – regisseur
“Ze zijn net getrouwd, Chiel en Susanna. Ze hebben het heerlijk samen. Ze hebben zo veel gemeen en leven heel gezond. Roken en drinken niet, zijn vegetarisch en houden van mooie dingen. Maar toen Chiel vandaag in de stad was meende hij Susanna te zien lopen. Terwijl ze hem daar niets over had verteld. Daar maakt hij zich vreselijk druk over. Hij zal het wel niet goed gezien hebben.
Thuisgekomen ruikt het huis naar sigarettne. Ze heeft een minnaar, hij weet het zeker. Susanna is inmiddels ongemerkt binnengekomen en speelt de onschuld zelve achter de piano. Chiel smelt weer. Hij vertelt haar dat hij even dacht dat hij haar in de stad had gezien. Ze lachen er samen om. Ze zijn zo dol op elkaar. Ze verleiden elkaar met herinneringen en raken opgewonden.
Met zijn neus diep in haar kleren ruikt Chiel opnieuw de geur van sigaretten en het monster van de jaloezie is terug. Groter en sterker dan tevoren. Hij wil weten wat er aan de hand is. Zij wil het niet zeggen. Het huis is te klein. Er volgt een hoop oplopende echtelijke ruzie en Chiel neemt zich voor haar op heterdaad te betrappen…”


Duur van de voorstelling: 55 minuten
Vertaling: Jan Veldman
Nederlands gezongen
Gratis introductie 45 minuten voor aanvang